• Konya19 °C
Erdoğandan önemli açıklamalar
2015-12-31 20:15:02

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan dönüşü gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından başlıklar şöyle:   ARABİSTAN...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından başlıklar şöyle:

ARABİSTAN İLE İLİŞKİLER

Bu ziyaret vesilesiyle iki ülke arasında mükemmel ilişkilerin her alanda daha da geliştirilebilmesi için atılacak adımlar nelerdir, bunları ele alma fırsatını bulduk. Suudi Arabistan'la bölgesel konuları da aramızda değerlendirdik. Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel konuları ele alırken tabii ki en önemli adım ikili ilişkilerde Stratejik İşbirliği Konseyi kurulması kararının alınması oldu.

HASAN KARAKAYA'NIN VEFATI

Dün gece de bildiğiniz gibi medya dünyasında değerli kardeşim Hasan Karakaya’yı saat 01.00 civarında kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. Mensubu olduğu Yeni Akit Gazetesi mensuplarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Uzun bir dönemdir Hasan Bey’le, kardeşimizle bir yol arkadaşlığımız vardı. Hemen hemen her seyahatimde yanımda olan bir kardeşimizdi. Güçlü bir kaleme sahip olduğuna inanıyorum. Özellikle medya dünyasında fikir zenginliğinin, anında ürettiği cevaplarla, doldurulamayacak bir yere sahip olan bir kardeşim olarak kendisini görüyorum. Kendisine tekrar Rabbimden Rahman ve Rahim ismi şerifi ile tecelli etmesini diliyorum. Yarın inşallah Fatih Camii’nde öğle namazında cenaze namazını kılacağız, Edirnekapı Şehitliği’ne defnedeceğiz. Tekrar medya dünyasına da sabırlar diliyorum."

YENİ ANAYASA

Arama konferansını halkla yapabiliriz. Bir nevi kamuoyu araştırması diyebiliriz. Arama Konferansı, toplumsal mutabakatın sağlandığı bir Anayasa oluşturulmasına çok yardımcı olacaktır.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Şu anda gelişmiş ülkelerin kahir ekseriyetinde bu sistemi, partili başkan olduğunu görüyoruz. Bizler de Beştepe'de bu alanda konuşacak akademisyen, medya dünyasından kimler varsa hepsini dinleme fırsatı bulacağız.

NASIL DAHA İYİYE GİDERİZ ARAYIŞI

Biz daha iyiye nasıl gideriz bunun arayışı  içerisindeyiz ve şu anda da gelişmiş ülkelere baktığımızda, gelişmiş ülkelerin  kahir ekseriyetinde bu sistemin (başkanlık sistemi) olduğunu görüyoruz veya yarı  başkanlığın olduğunu görüyoruz veya partili başkanlık sistemi olduğunu görüyoruz.  Bir nevi şu anda Amerika'daki sistem partili bir başkanlık sistemidir. Başkan  partisinden ne yapmıyor, kopmuyor, arkasında yine ne var, partisi var. Bunu  görüyorsunuz. Şu anda bizdeki yapı öyle mi, değil.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Konya Not | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim