• Konya30 °C
Erdoğan flaş açıklamalar
2015-12-29 11:00:02

Erdoğan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Demirtaş'ın özerklik sözleri için "Bu eşbaşkanın yaptığı ihanettir, provokasyondur" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

EMRİVAKİLERLE YOL ALINMAZ

Emrivakilerle yol alınamayacağını artık herkesin idrak etmesi gerekiyor. 400 bin masum insanı acımasızca, konvansiyonel, kimyasal silahlarla katleden bir rejime destek verilerek bir yere gidilemez. Ve bunlara destek verenler de bu rejimin ortağı konumundadır. PYD, YPG gibi terör örgütlerinin etnik temizlik faaliyetlerine göz yummak, terör örgütlerini sırf DAEŞ ile çatışıyor diye makbul görmek, bölgedeki yangının üzerine körükle gitmek demektir. Aslında bunlar görünürde çatışıyor ama birbirinin destekçisi ve birbirini adeta üreten, birbirine güç veren örgütler olduğunu da bir kenara koyamayız.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 3 BİNİ AŞTI

Suriye'deki son gelişmelerin, PKK terör örgütünün ülkemizin birliğine yönelik iştahını kabarttığını görüyoruz. YPG'nin hamleleri ülkemizdeki terör olaylarını daha iyi açıklıyor. Şu an güvenlik güçlerimiz son derece başarılı operasyonlar gerçekleştiriliyor. Yurt içi ve yurtdışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aştı. Bu operasyonlar huzur getirene kadar kararlı bir şekilde devam edecek.

DEMİRTAŞ'A: BU İHANETTİR

Bölücü örgütün siyasi tarafı, ağzındaki baklayı çıkarmıştır. Bu süreç maskelerin düştüğü süreçtir. Malum eş başkan, Rusya ziyareti sonrasında, kulağına üflenen bazı suflelerin de etkisiyle bir takım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eş başkanın yaptığı açık ve net olarak provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen herkes boynunun ölçüsünü almıştır, bunlar da alacaktır.

TERÖR ÖRGÜTÜNE SUNİ TENEFFÜS...

Bölgedeki kardeşlerimizin sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla adım adım yok olan terör örgütüne bu tür provokasyonlarla suni teneffüs yapmaya çalışmaktadırlar. Ne örgüt ne de onun kuklası olanlar kendilerini bekleyen akıbetten kurtaramayacaklardır. Bu eş başkanın açıklamalarıyla ilgili Diyarbakır ve Ankara başsavcılıklarımız gerekli soruşturmayı bildiğiniz gibi başlatmışlardır. Daha önce diğer eşbaşkanın da buna benzer birçok açıklamaları olmuştu. Bölge insanı da bu terörist ve siyasetçi güruhunun hangi senaryoların figüranlığını yaptığını gördükçe onlarla arasına mesafe koymuştur.

BU ÜLKE BUNA İZİN VERMEZ

Hangi hakla kalkıp da Türkiye'nin bu mevcut üniter yapısı içerisinde, yani Güneydoğu'da, Doğu'da bu bölgelerde bir devlet kurmaktan bahsediyorsun. Anayasamızın biliyorsunuz 14. maddesi, bir defa bunların attığı bu adımlara karşı konulmuş bir maddedir. Siz böyle bir adımı bir defa atamazsınız. Böyle bir şeye zaten bu ülkenin ne milli iradesi müsaade eder ne güvenlik güçlerimiz, silahlı kuvvetleriyle, polisiyle, köy korucularıyla buna müsaade eder. Anında bizler gereğini bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da yaparız ve nasıl o açtıkları çukurlarda şu anda kendileri boğuluyorsa, bundan sonra da boğulmaya devam ederler.

PYD FIRAT'IN BATISINA GEÇTİ Mİ?

Bu konuyla ilgili olarak henüz Teşrin Barajı'ndan Batıya doğru geçtiklerine yönelik kesin bir haber söz konusu değil. Bu bazı kaynakların yapmış olduğu açıklamalardır. Cerablus'ta DAEŞ'e yönelik attığımız bir adım var. 1. derecede DAEŞ'ten temizlemek. Ramadi'de DAEŞ oradan süpürüp atılması gibi diğer yerlerde de böyle olacaktır.

SAZLA, NİŞANTAŞI'NDA TUR ATMAKLA Türkiye Partisi OLUNMAZ

Halkın iradesi silahtan güçlüdür. Ama bunlar parlamentoya inanmış değiller. Bunlar bir taraftan Türkiyeliyiz demeye başladılar, ama Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Ele saz almakla, Nişantaşı'nda tur atmakla, Türkiye partisi olunmuyor. Türkiye partisi olabilmek için halkımızın değerlerine saygı duymak gerekiyor. Kandan beslenenlerin halkımızı sokağa dökmek suretiyle sadece 6-7 Ekim tarihlerinde eş başkanlarından bir tanesinin sokağa davetiyle malesef bir kısım Kürt kardeşim bu davete uydu ve 50 Kürt kardeşimiz öldü mü? öldü. Ölenler Kürt'tü, öldüren de Kürt'tü. Dün İspir'de bir Uzman Çavuşumuzun şehit olması neticesinde babasının haykırmasıyla, 'Ben de Kürt'üm, babam da Kürt' durumu görüyorsunuz.

ANAYASA ÇALIŞMALARI

Anayasa çalışmaları konusunda malum, tüm siyasi partilerin Türkiye'de toplumsal mutabakatın sağlandığı bir yeni anayasa beklentisi var. Hemen hemen bütün siyasi partiler de bunun sözünü siyasi seçimlerde meydanlarda verdiler ve seçimlerde verilen bu sözün temenni ederiz ki yerine geldiğini görürüz.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Konya Not | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim