




Ege'de sıcak gelişme: Ruslar ateş etti!
Sputnik haber ajansı, Ege Denizi'nde Rusya'ya ait bir gemi ile Türk balıkçı teknesinin çarpışma noktasına geldiğini bildirdi. Rusya'dan yapılan açıklamada, "Smetlivy" adlı fırkateynden çarpışmayı önlemek için uyarı ateşi açıldığı belirtildi.
AFP'nin "son dakika" geçtiği habere göre; Ege'de yaşanan bu olay üzerine, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'ndeki askeri ataşesi Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrıldı.
Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Rus "Smetlivy" adlı fırkateyn mürettebatının çarpışmayı önlemek için uyarı ateşi açtığı belirtildi.
Rus fırkateyninin yaklaşık 1 kilometre mesafede yaklaşmakta olan Türk gemisini fark ettiğinin belirtildiği açıklamada, balıkçı teknesinin telsizle iletişime geçmediği, fişek ve fenerle yapılan uyarılara yanıt vermediği aktarıldı.
Silahların vurma mesafesi dışında ateş açıldı
Balıkçı teknesinin yaklaştığı sırada, çarpışmayı önlemek için Rus gemisinden arada 600 metre mesafe varken, ateş açıldığı ve atışların silahların vurma mesafesi dışında yapıldığı vurgulandı.
Rus Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre; ateş açılmasıyla birlikte Türk balıkçı teknesi Rus mürettebatla temas kurmadan yönünü değiştirdi ve 540 metre uzaklıkta seyretmeye devam etti.
Ankara-Moskova hattında yaşanan uçak krizinin gölgesinde yaşanan olayın, Yunan adası Limni'nin 22 kilometre açıklarında gerçekleştiği belirtildi.
Hürriyet.com.tr
Konya’da kar manzaraları
Gelmiş geçmiş en sevimli Cadılar Bayramı kostümleri
İşte dünyanın en soğuk noktası
Toplu iğne başına çini işlemeli vazo ve ibrik yaptı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Ahlat Ağacı’ndan ilk fragman
Üç adet Rubik küpünü havada çözerek dünya rekoru kırdı.
Erdoğan Konya'ya 'Evet' dedi
TARKAN - Sevmekten Kim Usanır
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

Haber Yazılımı: CM Bilişim