




Almanya'dan "Suriye'ye kara harekatı" açıklaması
Bild am Sonntag gazetesine konuşan Sigmar Gabriel, "Bunun için çok net bir Birleşmiş Milletler kararı gerekir ve hatta bu durumda bile, ciddi olarak bizim bunun için doğru kişiler olup olmadığımızı sorgulamalıyız" ifadelerini kullandı.
Almanya'nın görevinin Suriye ve Irak'ta IŞİD'in toprak kazanımları durdurmak olduğunu kaydeden Gabriel, en azından bunu Viyana barış görüşmelerinde bir sonuç alana kadar sürdürmek istediklerini söyledi.
Gabriel, IŞİD'e karşı kara harekatını ise Suriye'deki muhalif güçler ve Kürt gruplarının güçlerini birleştirerek yapmaları gerektiğini vurguladı.
IŞİD'ın ortaya çıkmasında batının rolü olduğuna değinen Almanya Başbakan Yardımcısı, “Irak Savaşı ülkeyi terör yatağı yaptı" diye konuştu.
Amerika ve Avrupalı ittifaklarını da eleştiren Sigmar Gabriel, "Arap dünyasında stratejimiz genellikle 'düşmanımın düşmanı benim dostumdur' şeklinde oldu. Sonra eski hükümetler diktatörlüklere silah sattı. Şimdi bu politikanın karanlık yüzü bizim kapılarımızda" dedi.
Konya’da kar manzaraları
Gelmiş geçmiş en sevimli Cadılar Bayramı kostümleri
İşte dünyanın en soğuk noktası
Toplu iğne başına çini işlemeli vazo ve ibrik yaptı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Ahlat Ağacı’ndan ilk fragman
Üç adet Rubik küpünü havada çözerek dünya rekoru kırdı.
Erdoğan Konya'ya 'Evet' dedi
TARKAN - Sevmekten Kim Usanır
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

Haber Yazılımı: CM Bilişim